miercuri, 25 noiembrie 2015

Moldova, mon amour!


După ce și-au deprins publicul cu organizarea diferitor evenimente culturale, membrii asociației « ModCom » din Bordeaux, Franța și-au propus o nouă provocare: de a transforma timp de două zile orașul în care trăiesc în capitala culturii, artei, gastronomiei și a designului moldovenesc. Provocarea-i provocare, dar știm cu toții că de la idee până la realizarea acesteia trebuie depusă multă muncă, așa că tinerii moldoveni, stabiliți la Bordeaux, și-au răsuflecat mâinicile și s-au apucat de treabă!

Iar dacă toate manualele de planificare de evenimente festive recomandă planificarea și începerea pregătirilor cu cel puțin un an înainte,  eroii noștri și-au pus ambiția să demonstreze că o lună și jumătate e suficient! Susținuți de către Biroul pentru Relații cu Diaspora, Ambasada Republicii Moldova în Franța, Nata Albot, care cu mare drag a acceptat să fie « nașa » evenimentului, și de alți parteneri de onoare, membrii asociației « ModCom » vă invită pe 12 și 13 decembrie la Bordeaux, pentru a participa la prima ediție a festivalului « Moldova, mon amour ». Denumirea evenimentului nu necesită nici o explicație, căci vine din dragostea cetățenilor plecați de acasă față de țara lor. Dragoste care poate fi observată ori de câte ori vorbești cu un membru al diasporei despre Moldova, și care la asemenea evenimente organizate peste hotarele țării se manifestă prin cânt, joc, voie bună și... donații, pentru că trebuie să specificăm faptul că fiecare eveniment organizat de către asociația « ModCom » are un caracter caritativ, iar de această dată aceștia și-au propus să se alăture campaniei de  susținere a copiilor cu autism, lansate de către Nata Albot: « Puzzle Kids » .  Ce poate fi mai frumos decât să știi că ai putut contribui la zâmbetul de pe fața unui copil?
Din programul evenimentului fac parte prezentari de modă: Valentina Vidrașcu, Lavielace, Lia Fia; bijuterii de la Lorina, expoziții și ateliere de artă cu Cezara Kolesnic și Eugeniu Gorean, muzică de la Vika Mahu, ateliere culinare animate de Nata Albot, prezentări de carte și renumitul Târg de Crăciun de la care toți cei prezenți vor putea pleca plini de cadouri pentru cei dragi. Desigur din program nu vor lipsi horele, cele care la evenimentele anterioare ale asociației au fost jucate de sute de moldoveni, dar și de francezi care cu drag au învățat pasul dansului moldovenesc.
Iar dacă mai ezitați gândindu-vă unde veți înopta, atunci vestea bună e că organizatorii au reuțit să negocize prețuri la hotelul în incinta căruia va avea loc serata din data de 12 decembrie, pentru că grija față de invitații evenimentelor este prioritatea numărul unu al organizatorilor.
Dacă acum o lună ideea unui asemenea eveniment părea irealizabilă, azi, la jumătate de cale, cele mai multe detalii organizatorice sunt deja puse la punct. Bucuria cea mai marea a tinerilor membri ai asociației este interesul sporit al celorlalți de a participa la un asemenea eveniment, ceea ce le conferă un plus de încredere că eforturile pe care le depun nu sunt în zadar.




Pentru mai multe detalii despre eveniment accesați pagina asociației:
https://www.facebook.com/ModCom-1169918289689199/?fref=ts

Iar pentru a vedea pozele de la evenimentele anterioare: https://www.flickr.com/photos/114609301@N02/sets/72157649878201477/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu